top of page
Search

Hogyan hozd ki a legtöbbet a karácsonyi szezonból a Pinteresten?


Az ünnepi időszakok nagyon erősek Pinteresten. Nincs ez másként a karácsonnyal sem, sőt! Ahogyan az üzletekben, úgy a Pinteresten is csúcsforgalom van ilyenkor. Igen ám, de ahhoz, hogy a legtöbbet ki tudd hozni a karácsonyi szezonból, jóval előrébb kell járnod a tervezést illetően, mint más online marketing platformok esetében.



A Pinterest nem a halogató, hanem a tervezgető típusú emberek vizuális keresője. A felhasználók átlagosan másfél hónappal az adott esemény vagy ünnep aktualitása előtt kezdenek keresni egy-egy témára. A karácsony esetében tehát a keresések október végén-november elején indulnak.


Most, hogy már magyar kulcsszavakra is lehet keresni a Pinterest Trends-ben, nézzük meg, mit mutat nekünk a karácsony szóra!



Ahhoz, hogy október végén a te pinjeid is megjelenjenek a karácsonyra kereső Pinterest felhasználók képfolyamában, érdemes már október elején elkezdeni a tartalomgyártást.


Az ötletpineket akár karácsony hetében is kirakhatod, mert ezeket az algoritmus nagyon gyorsan beolvassa és terjeszteni kezdi. De a Pinterest fő pillérét jelentő képes és videós pineknek időre van szükségük ahhoz, hogy kellőképpen beágyazódjanak az algoritmusba és elkezdjenek forgalmat generálni neked.


De milyen tartalmakat érdemes gyártanod, amire rezonál a célközönséged, amin keresztül kapcsolódni tudsz velük? Lássunk néhány szegmenst!


DIVAT ÉS SZÉPSÉG


Tudtad, hogy az egyik leggyakrabban keresett téma Pinteresten a körömfestés? De pinelhetsz az idei karácsonyi hajviseleti trendekről vagy a szilveszteri ruhadivatról is. Mely színek hódítanak idén? Hogyan sminkeld ki magad a karácsonyi céges partira? Melyek a legjobb szilveszteri parti helyszínek? Csak engedd szabadjára a fantáziádat!


UTAZÁS


Egyre nagyobb divat „elmenekülni” a karácsony elől, miért ne adhatnál hát tippet ahhoz, hogy hol érdemes tölteni az ünnepeket akár itthon, akár külföldön? De még ennél is nagyobb divat a két ünnep között elbújni egy kicsit a világ elől, jöhetnek hát az erdei szálláshelyek. A hosszú téli szünet miatt sokan talán előre hozzák a síelést is, oszd meg a legjobb vagy éppen legközelebbi síterepeket. Adj ötleteket pár napos kiruccanásokra, kirándulásokra gyerekekkel, egy napos wellnessezésre a barátnőkkel, túraútvonalakra a hazai erdőkben, soroljuk még?


DIY


Az egyik legnagyobb téma a Pinteresten, amiről annyi ötlet jut eszünkbe, hogy azt sem tudjuk melyiket írjuk le. Kezdhetjük rögtön az adventtel, az adventi koszorú vagy naptár készítéssel, az ablak díszítéssel, a kopogtatókkal stb. Adhatunk tippeket gyerekekkel közösen készített ajándékokra, vagy karácsonyfadíszek készítésére, karácsonyfa- és asztal díszítésre. És akkor a szilvesztert még nem is említettük!



EGÉSZSÉG


A téma az új év első napjaiban, heteiben lesz igazán felkapott, de ettől még az ünnepek idején is bőven kínál számodra lehetőséget. Hogyan ne edd túl magad, mit csinálj, ha mégsem tudtál ellenállni a kísértésnek, mit ne egyél, mit ne igyál, ellenben mit egyél és mit igyál, hol vannak 24 órás fogászatok az országban, ha éppen 25-én este gyullad be a fogad.


ÉTELEK


Szintén egy kiemelkedően nagy téma Pinteresten, ahol a lehetőségek száma szinte végtelen. A karácsonyi koktélrecepttől kezdve, a milyen bor illik a töltött káposztához kérdésén keresztül egészen a mézeskalács díszítési tippekig bármi szóba jöhet.


B2B


Ha üzletembereknek, vállalkozóknak szóló tartalmaid vannak – mint nekünk is – már kicsit több fantáziára van szükséged, de a küldetés itt sem lehetetlen. Egyszerűen bele kell képzelned magad a másik helyzetébe. Segíts neki tippekkel, hogyan „tegye ártalmatlanná” a mobilját 3 napra, milyen könyveket olvasson az ünnepek alatt, melyek a legjobb időzítő programok, amik leveszik a posztolás terhét a válláról karácsony idején, milyen hasznos ajándékokkal lepje meg az alkalmazottait vagy partnereit stb.


A Pinterest bár elsőre talán bonyolultnak tűnik, nem az! Csupán néhány dologra van szükséged a sikerhez: megfelelő kulcsszavak használatára (most a karácsony lesz az egyik), dekoratív pinek készítésére (ebben a Canva lesz a legjobb barátod) és következetes, kitartó munkára. A Pinteresten ugyanis a mennyiség sokkal kevésbé fontos, mint a rendszeresség.


Kezdd azzal, hogy a napokban leülsz egy fél órára! Mindössze fél órára, ami csak az ötletelésről szól. Írj össze minden témát a karácsony kapcsán, ami a saját területedről eszedbe jut. Aztán valósítsd meg azokat az ötleteket! Ne felejtsd, hogy a cél az, hogy a tartalmaidra rákattintsanak vagy elmentsék a felhasználók, mert abból lesz a vásárlás.



Ha nem jönnek azok az ötletek és úgy érzed jobb lenne valakivel közösen gondolkodni, mert az idei karácsonyi szezont már semmiképpen sem szeretnéd kihagyni a Pinteresten, akkor jelentkezz a tanácsadásunkra! Egy óra velem, ami csak a te vállalkozásodról szól.





38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page